Pagina 1 van 2

CX-7

Geplaatst: 04 nov 2014 09:49 am
door Dingo
Hallo allemaal !

In het bezit van een CX-7 van 2011.

Navigatie kan niet in het Nederlands worden ingeschakeld. Niemand daar een oplossing voor ?
Alsook die achteruit blijkt echt wel heel moeilijk om te schakelen. Begin al beetje spijt te krijgen van de aankoop.

Grtn

Geplaatst: 07 nov 2014 09:09 am
door mazdafreak
heb soms ook dat hij niet direct in achteruit wil, zet hem terug in vooruit en even een paar centimeter vooruit rijden en dan gaat hij vlot in achteruit

Grts,

Geplaatst: 08 nov 2014 09:58 pm
door Siegfried
Mijn 6 GH had dat soms ook (benzine). Koppeling lossen en terug induwen hielp altijd.

Zou er in uw plaats geen spijt van hebben, heeft een vrij goede reputatie

Geplaatst: 07 jan 2015 01:08 pm
door Swirl
Hoe bevalt de CX-7 nu, Dingo? Geen spijt meer hoop ik? Ben ik ook wel eens bang voor hoor, een auto kopen en achteraf gaan twijfelen. Het is niet niks, zo´n grote aankoop.

Geplaatst: 23 jul 2015 04:50 pm
door Suus23
Swirl schreef:Hoe bevalt de CX-7 nu, Dingo? Geen spijt meer hoop ik? Ben ik ook wel eens bang voor hoor, een auto kopen en achteraf gaan twijfelen. Het is niet niks, zo´n grote aankoop.

Ik ben ook benieuwd naar u ervaringen met de CX-7! Zit er zelf ook over na te denken om er een te leasen. Helaas heb ik ook geen tip voor het navigatiesysteem. Mij zou vooral het verbruik interesseren, en of hij soepel rijdt, ook bij oneffen wegdek. Gaat het met achteruit rijden al beter?

Ik verkoop er mijn ford fiesta voor. Veel kleinere auto natuurlijk, daarom zal ik wel geen spijt krijgen, maar je wil het toch zeker weten... Heeft er trouwens iemand ervaringen met goeie websites om je auto te verkopen?

Dankuwel!

Geplaatst: 23 jul 2015 07:31 pm
door damic
CX-7 is oud (1ste release 2007) en de facelift van 2009 is de laatste versie. Als je gaat leasen is volgens mij een CX-5 beter (goedkoper).

Geplaatst: 24 jul 2015 08:19 am
door mazdafreak
jammer dat ze de cx-7 niet meer maken, heb dat altijd een ferme bak gevonden

Geplaatst: 24 jul 2015 08:20 am
door damic
Ik zien ze veel in het wit rijden.

CX9 is groter en ik hou van groot :D liefst groot en laag :)

Geplaatst: 24 jul 2015 08:39 am
door mazdafreak
vind het ook jammer dat de cx-7 en 9 plaats hebben moeten maken voor een kleinere cx-5 en 3.
heb eens één keer een cx-9 gezien gehad in nederland en daar is het ook bij gebleven, niet te begrijpen dat andere merken hun dikke bakken goed verkopen en de onze niet

Geplaatst: 27 jul 2015 09:12 am
door Suus23
damic schreef:CX-7 is oud (1ste release 2007) en de facelift van 2009 is de laatste versie. Als je gaat leasen is volgens mij een CX-5 beter (goedkoper).
:oops: je hebt gelijk, damic. CX-5 ziet er aantrekkelijk uit, ik ga binnenkort proefrijden. In plaats van leasen zou natuurlijk ook een tweedehands in aanmerking komen. Iemand daar ervaring mee? Ben ook nog steeds op zoek naar een goeie plek om, als het dan zover is, mijn ford kwijt te raken. Iemand tips? Alvast bedankt!

Geplaatst: 27 jul 2015 09:53 am
door mazdafreak
Er bestaan verschillende site's waar je je auto te koop kan aanbieden... kapaza, ebay, marktplaats, 2dehands, koopjeskrant, autoscout24, vroom, autogids, autokkazie....

Geplaatst: 27 jul 2015 01:29 pm
door Suus23
Bedankt, mazdafreak. Ik bedoelde eigenlijk meer of iemand al ervaring heeft met één van deze portalen, hoe snel er aanvragen kwamen, hoe de service was en of de auto voor een goede prijs wegging. Tot nu toe vond ik autoscout er goed uitzien voor de ford fiesta (http://nl.autoscout24.be/auto/ford/ford-fiesta/), vroom eigenlijk ook maar de website vernieuwde de hele tijd toen ik probeerde iets in te voeren en dan moest ik weer overnieuw beginnen..

Hebben jullie al eens een auto verkocht, en hoe hebben jullie dan de waarde van de wagen vastgesteld?

Geplaatst: 27 jul 2015 05:06 pm
door mazdafreak
ja, ik heb eens 2 mazda's 626 op kapaza gezet, op beide kreeg ik de eerste week veel reactie's, nadien verminderd dat sterk, maar ze bieden je een belachelijk laag bedrag, meestal zijn dat opkopers die ze doorvoeren naar Afrika of mensen die handel doen in auto's. Ik heb eigenlijk 2 keer geluk gehad bij het verkopen, de eerste stond 3 weken op kapaza toen iemand hem kocht. Bij de 2de mazda ging ik ermee naar de keuring voor verkoop, vraagt die man van de keuring aan mij waarom ik mijn auto verkocht, ik antwoorde omdat ik een nieuwe had besteld, hij zei dat hij wel interesse had in mijn auto en heeft hem gekocht nadat hij hem zelf gekeurd had.
de waarde van een auto heeft eigenlijk met verschillende dingen te maken, onderandere het merk, de staat waarin hij zich bevind, leeftijd, aantal km. Maar als je een 2de hands mazda wil kopen, neemt deze garagist je auto dan niet over voor een prijsje ?

Geplaatst: 28 jul 2015 08:51 am
door Suus23
Da's natuurlijk ook een optie, om mijn auto in te ruilen, mazdafreak. Ik dacht dat ik er misschien meer voor kon krijgen als ik hem zelf verkocht en vooraf door een onafhankelijk iemand liet keuren, want zo'n garagist probeert natuurlijk zoveel mogelijk van de prijs af te doen als ie interesse heeft. Maar in ieder geval spaar ik de moeite om de wagen op kapaza te zetten. Ik ga het gewoon eens proberen, en laat wel weten hoe snel en voor hoeveel geld hij weggaat. In ieder geval bedankt voor alle tips!

Geplaatst: 28 jul 2015 04:22 pm
door damic
Als een garagist hem overneemt is dat meestal onder de marktwaarde, maar je kan altijd vragen wat ze ervoor geven in de garage en dan nog beslissen of je die zelf wilt verkopen of niet.